Szállítással kapcsolatos információk

A küldemények kézbesítése és szállítása futárszolgálattal, egyetemes postai szolgáltatóval (MPL) vagy saját fuvareszközzel történik. A szállítás módját az eladó választja ki a termék érték és fizikai tulajdonságai alapján. A termék szállítási idejét a webáruház/ügyfélszolgálat ismerteti a visszaigazolási folyamat során. A szállítás időpontjáról lehetősége van egyeztetni a visszaigazoló e-mailben található telefonszámon. Kiszállítási idő hétköznapokon 8-17-óráig történik.

A kialakult világpiaci és gazdasági helyzet miatt a termékek szállítási ideje nagyon változó, egyes termékek esetében akár több hét vagy hónap is lehet, erről igyekszünk Önt minél hamarabb tájékoztatni. A nem "központi raktáron" lévő termékek esetében kérem várja meg a kollégánk telefonos visszaigazolását a szállítás várható idejéről. Kérem keresse előre ügyfélszolgálatunkat telefonon a (06 70 656 66 06) vagy e-mailben (webaruhaz@reformkonyhabutor.hu) és érdeklődjön a termékek elérhetőségéről.

Házhoz szállítás díjszabása Magyarország területén

Kedvezményes szállítási díj a megjelölt termékek esetében: 2.990 Ft + utánvét díja: 1.200 Ft

Normál szállítási díj: 7.890 Ft + utánvét díja: 1.200 Ft

Több termék vásárlása esetén a drágább szállítási díj kerül felszámításra.

Ingyenes kiszállítás 800.000 Ft feletti megrendelés esetén.

Az árak az alábbi szolgáltatásokat tartalmazzák:

·         Címzett értesítése SMS és e-mail formájában

·         Címzetthez való kiszállítás 1-2 munkanapon belül, feladástól számítva

·         Termékeket bevisszük a lakásba akár emeletre is

·         Kétszeri kézbesítési kísérlet – egyeztetés alapján

·         Legtöbb esetben 2 emberes rakodás

·         Egy csomag súlya maximum 80kg, 80kg felett az átvevőnek biztosítani kell 120kg-ig egy, 120kg-nál nehezebb termék esetén 2 rakodásra alkalmas személyt, akik segítenek a csomag autóról történő leemelésében és mozgatásában. Ha ez nem megoldható, akkor egyedi díjon történik a szállítás.

·         Küldemény átadása kicsomagolt állapotban

·         Termékazonos használt gép elszállítása

·         Érték biztosítás a termék valós értékében

·         Maximum érték nyilvántartás 2.000.000 Ft/csomag

·         Küldemény nyomon követese e-mail cím megadásakor

 

Egyetemes szolgáltató (MPL) alap díjszabása Magyarország területén:

Háznál történő kézbesítés esetén: 0-10 kg-ig bruttó 1990 Ft/db.

Háznál történő kézbesítés esetén: 10-20 kg-ig bruttó 2990 Ft/db.

Háznál történő kézbesítés esetén: 20-40 kg-ig bruttó 5990 Ft/db.

 

Az árak az alábbi szolgáltatásokat tartalmazzák:

·         Címzett értesítése SMS és e-mail formájában

·         Címzetthez való kiszállítás 1-2 munkanapon belül, feladástól számítva

·         Kétszeri kézbesítési kísérlet házhoz szállításnál

·         Sikertelen kézbesítésnél, étvételi lehetőség postán az őrzési idő alatt

·         Egy csomag súlya maximum 40kg.

·         Érték biztosítás 50.000 Ft-ig

·         Küldemény nyomon követesé posta.hu oldalon vagy posta applikációban

 

Díjazás ellenében felszámolt külön szolgáltatások:

·         Érték nyilvántartás 2.000.000 Ft/csomag - 50.000 Ft feletti értéknél minden megkezdett 10.000 Ft után fizetendő 400 Ft. pl.: A többletszolgáltatás díja 18.000 Ft, egy 400.000 Ft-os csomagnál.

·         Üveget tartalmazó termékek törékeny szállítási móddal szállíthatóak, melynek felára az alapár 75%-a. (pl: főzőlap, elszívó)

·         Terjedelmes csomag: amelyek három kiterjedésbeli mérete (szélesség, magasság, hosszúság) 180 cm-nél nagyobb, vagy a leghosszabb oldal 100 cm-nél nagyobb, illetve alakja nem téglatest vagy boríték. Melynek felára az alapár 100%-a.

 

Csomagautomata szállítás (MPL)– egyes termékeknél külön kérésre lehetséges.

·         A feladott csomag legfeljebb 50 x 31 x 35 cm méretű és maximum 20 kg súlyú lehet.

·         A rendelt áru értéke nem haladhatja meg az 50 000 Ft-ot.

·         A címzett adatainál élő e-mail cím és mobiltelefonszám megadása szükséges, mivel az automata nyitókódját ezekre a címekre küldjük meg.

·         nem lehet törékeny a csomag

 

Csomagautomatába (MPL) szállítás alap díjszabása Magyarország területén: 990 Ft/db

Amennyiben így szeretné kérni csomagja szállítását, kérem egyeztessen előre a vevőszolgálattal, hogy a termék tulajdonságai ezt lehetővé teszik-e és az alap díjszabáson felül milyen költségekkel kell számoljon!

 

A csomagok átvétele

Az Ügyfél termékmegrendelés esetén köteles a kiszállítás időpontjában a csomagot tételesen ellenőrizni és hiánytalan teljesítés esetén az átvételi elismervényt aláírni. Ezt követően hiányosságokra vonatkozó reklamációt a Szolgáltatónak nem áll módjában elfogadni. A kiszállítással és a megrendelési tételekkel kapcsolatos kifogásokat, kérjük még a szállítmányozó jelenlétében, jegyzőkönyv felvételével dokumentáljon. Ha szemre vételezés során, olyan sérüléseket lát a termék csomagolásán, amelyből feltételezni lehet a termék sérülését is, kérem ne vegye át a csomagot. Ezt jelezze a futárnak és ügyfélszolgálatunknak is, hogy minél hamarabb hibátlan terméket tudjunk Önnek küldeni.

A megrendelt terméket - az Ügyfél előzetes jelzés alapján - személyesen is átveheti a Szolgáltató telephelyén – 6723. Szeged, Brüsszeli krt. 3. – Reform Konyhabútor Stúdió

A megrendelt terméket a csomag átvételekor a futárnak vagy a webáruház munkatársának kell kifizetni. A fizetendő végösszeg a megrendelés összesítője és visszaigazoló levél alapján minden költséget tartalmaz. A számla és a garancia levelet a csomag tartalmazza. Szolgáltató a rendelés teljesíthetőségét követően lehetőséget biztosít Ügyfélnek a kiszállítási időpont megválasztására, mely nem konkrét időpontot jelöl, csak közelítő szállítási intervallum kiválasztására szolgál. Meghatározott órára történő kiszállítást a Szolgáltatónak nem áll módjában vállalni. A jelen pontban írt szállítási határidők kizárólag tájékoztató jellegűek, a Szolgáltatót nem kötelezik, a tényleges szállítási határidő minden esetben a rendelési visszaigazolásban szerepel.

Jótállás

A reformkonyhabutor.hu kínálatában szereplő termékek magyarországi gyári garanciával és országos szerviz hálózattal rendelkeznek.

Kizárólag magyarországi beszerzésű, teljes körű garanciát biztosító készülékeket forgalmazunk, a gyártó által kibocsátott hivatalos magyarországi gyári garancialevéllel.

A Szolgáltatót termékeire vonatkozóan a polgári törvénykönyv és a 270/2020. (VI. 12.) Korm. rendelet alapján jótállási kötelezettség terheli, amely azt jelenti, hogy a jótállás időtartama alatt a felelősség alól csak akkor mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba a termék nem rendeltetésszerű használatára vezethető vissza.

A rendelet (tárgyi) hatálya csakis az új, Magyarország területén kötött fogyasztói szerződés keretében értékesített és a rendelet mellékletében felsorolt termékekre vonatkozik.

A kormányrendelet mellékletében felsorolt tartós fogyasztási cikkek tekintetében a kötelező jótállás időtartama:

a) 10 000 forintot elérő, de 100 000 forintot meg nem haladó eladási ár esetén egy év,

b) 100 000 forintot meghaladó, de 250 000 forintot meg nem haladó eladási ár esetén két év,

c) 250 000 forint eladási ár felett három év,

melynek kezdő időpontja a termék Fogyasztónak történő átadásának a napja, vagy ha az üzembe helyezést a Szolgáltató vagy annak megbízottja végzi, az üzembe helyezés napja.  Ha a fogyasztó a fogyasztási cikket az átadástól számított hat hónapon túl helyezteti üzembe, akkor a jótállási határidő kezdő időpontja a fogyasztási cikk átadásának napja.